Клиентски бисери – част 2

Типично по понеделнишки, днес работата е в пъти повече от обичайното. Счетоводителите ще ме разберат защо…

Изпращам факс, отсреща бодър мъжки глас изговаря името на фирмата и „добър ден“ след това. Казвам му „Факс сигнал, ако обичате!“, а той отговаря с „Няма!“ и ми затваря. Сигурно една минута съм стояла замислено, но нали съм упорита, пак набирам номера. Пак същият образ. Повтарям бавно и отчетливо откъде се обаждам и какво искам да направи. Чувам само „Аааааааа, факса?“ и пак прекъсва разговора.

На колегите ми им е известно, че бързо подпалвам. Този нещастен индивид нямаше как да знае това, пък и в крайна сметка е клиент. Трети опит, отново с него отсреща. Цитирам „Господине, опитвам се безуспешно да Ви изпратя факс, ще бъдете ли така учтив да дадете факс сигнал?“, на което той ми казва, че е давал през цялото време сигнали и очаквал да получи нещо на дисплея (?!?) Абе, какъв дисплей? Ми дисплея, бе! А хартия случайно да имате? Ми не, ама то като смс щяло да дойде… Инструктирам как се поставя хартията и после какво да натисне. След още 2 неуспешни опита успях да му изпратя фактурата.

Преди минутка ми звънна „Получих на хАртията, ама на дисплея нищо не ми изписва, сега ще се обадя на фирмата за поддръжка да ми оправят факса!“

Горките техници…

Публикувано на Daily shit и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Клиентски бисери – част 2

  1. Хахахаха! Не знам само да ми е смешно за човечеца или да го оплаквам. Аз на такива образи не съм попадала, но не знам дали бих имала търпението да им обясня, че факса без хартия няма да тръгне. А ако искат смс да си погледне GSM-а. Мисля, че ако бях техник жестоко щях да се изгъбаркам с човека, че смс-ти от факса се пренасочват към дисплея на климатика…

  2. justjulia каза:

    Ох, смях се с глас … разбирам те, имала съм подобни преживявания :)))

  3. Viktoriya_13 каза:

    Клиентите ВИНАГИ имат право. Фирми има коооолкото искаш, клиенти също. Подигравай се на всички и си ИСТОРИЯ, минало свършено време!!!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s